Over ons


Wij zijn een enthousiaste pop/rockband. Onze specialiteit is: geluidsoverlast voorkomen. Wij spelen op elk gewenst volume. We hebben een breed repertoire aan covers, we spelen rustigere popnummers en dansbare muziek maar ook stevige rock classics! Harlem Oil is 15 jaar geleden ontstaan in Haarlem en is sindsdien op vele grote en kleine locaties te beluisteren geweest.

Voor boekingen of info mail naar: info@harlemoil.nl

 

WAT ZEG JE…!!?

De meeste bands spelen simpelweg  ̤̗̺̋̿̊ ̧̤̯̽̿͌ ̳͎̍̀͘ͅ ̫̥͓̂̓͘ ̧̪̤̅́́ ̳͇̓̔͘͜ ̰͈̘͂̆̚ ̟̞̬̃̈́́ ̙̹̭̊͆̐ ͕̺͎̾͝͠ ̠͉̝̑̏͝V̧̺̠͗̌̈́ E̖͙͉̒̇͌ É͕̙͚̍͒ L͇̱̯̐̎̋ S̨̘̲͊̚̕ ̫͓̳̓́̄ T̼̮̘̈̔̈́ Ȩ͔̭̏̄͝ ̧̡̣́̓̈́ H̲̼̭̆̾̉ Ă̡͔̹͗͝ R͖̟̪̈́͆͘ D͙̩̠̓̀͆ !͈͙̩̊͂̚!̤̭̩͑̇̓!̘̺̅͒̓͜ ̡͕̥̓̐̈́ ̮͔̤͐̾̂ ̢̛̰͚̀̍ ̳̼̱͌̓͠ ̫͇̳̊͂͆ ̛̪̘̮̍̊ ͍̝͍́̾̑ ̻̯̺̂̆͠ ̰̜̞̍̂͝ ̫̗̖̀͐́. Het is de specialiteit van Harlem Oil om niet alleen het repertoire maar vooral het volume op de gelegenheid af te stemmen.

Wanneer je bijvoorbeeld als feestlocatie of café rekening moet houden met de buren dan is Harlem Oil dé oplossing: wij spelen lekkere uitbundige rocknummers maar houden het volume onder controle.

Dat kan naar keuze elektrisch, of als het nog zachter moet versterkt akoestisch of nog zachter: onversterkt akoestisch. Het drumstel ruilen wij dan in voor de veel minder luide cajon. We spelen dan juist de stevigere rocknummers van bijvoorbeeld Guns ‘n’ Roses, Ozzy Osbourne en Iron Maiden akoestisch. Dit geeft een fantastisch effect.

In overleg studeren wij ook verzoeknummers in.

Ook in de oefenruimte weten wij een feestje neer te zetten 🙂

Bezetting

Tamara (zang)

Deze fijne frontdame heeft een strot met een heerlijk rauw randje. Zij kan als alt ook lekker laag zingen. Haar muzieksmaak gaat van rock ‘n’ roll tot rock. Favorieten zijn: Bon Jovi, Led Zeppelin, Queen en Eric Clapton.
Wouter (zang)

Wouter is een rocker met een karakteristieke sound die goed naar voren komt in zowel onze stevigere nummers als in ballads. Favorieten zijn: Black Crowes, Led Zeppelin, Bryan Adams en AC/DC.
Maarten (bas/backing vocals)
Deze rasechte Haarlemmer legt sinds jaar en dag de basis onder onze muziek met zijn basspel. Houdt van alles wat swingt, met name als daar een lekkere baspartij in zit.
André (drums)

De motor van de band. Dit is een van de zeldzame drummers die complexe en dynamische partijen kan spelen en toch het volume laag houdt. Maakt daarbij indruk met de drumpartij van Run to the Hills van zijn favoriete band Iron Maiden. Houdt verder van: Megadeth, Genesis, Marillion en After Forever.
Bas (lead gitaar)

Gaat helemaal op in de solo’s. Houdt van alles waar gitaar in zit, maar vooral van Dire Straits, Guns ‘n’ Roses, Queen en The Eagles.